Logg inn

Du er logget inn!

Brukernavn/passord stemmer ikke

Noe gikk galt - vennligst forsøk igjen eller ta kontakt!

Glemt passord?

Du vil snart motta e-post!

Vennligst skriv din e-postadresse

Noe gikk galt - vennligst prøv igjen eller ta kontakt!

Maksgrensen for endring av passord er nådd - prøv på nytt om 24 timer.

E-post
Åpningstider butikken i Kanalveien0930-1400
Tlf 55 31 49 36Se våre åpningstider
Mandag 0915-1700
Onsdag 0915-1700
Tirsdag 0915-1700
Torsdag 0915-1800
Fredag 0915-1700
Lørdag 0930-1400
En av Vestlandets største leverandører innen jakt og utstyr!
Våpen
Optikk
Ammunisjon
Ladekomponenter
Bekledning
Diverse
Strømeng Samekniv 9

Strømeng Samekniv 9" KS9

Produktnummer: 17002 Ikke på lager
Stor universalkniv.
Grep av bjerk med messingholker.
Blad i karbonstål.
Vekt 278 gram. 
Leveres med lærslire.
Kr 1 325.00

Produktinformasjon

Den ekte samekniven...
Strømengfamiliens forfedre brakte smedyrket til Karasjok på 1700- tallet. Siden har familien ført håndverkstradisjonene i arv fra generasjon til generasjon. I dag er Knivsmed Strømeng en av få bedrifter som produserer kniver for dagens samer. Sameknivene fra knivsmed Strømeng leveres i flere størrelser. For samene i nord er kniven et universalredskap. For deg kan kniven bli din beste turvenn gjennom mange, mange år.
 
Her er nyttige tips til deg og ditt uteliv med Samekniven.
*Bladet nærmest skaftet brukes hovedsakelig til grovarbeid.
*Den midtre delen av bladet brukes særlig til presisjonshogging i tre og bein eller andre arbeidsoperasjoner som krever kraft og presisjon. Ved hugging plasseres en eller to fingre bak beslaget, dette for å forskyve kraften framover (vektstangsprinsippet). Bruk ikke hele armen i slaget under hugging, kun håndleddet - Dermed oppnår du bedre kontroll på hvor du hugger.
*Er det behov for større kraft til hugging av ved og kvister, kløyving av margebein og annet, så brukes den ytre delen av bladet. Utnytt knivens tyngde og svingkraft med korte knappe hugg.
*Den ytre delen av bladet brukes også til finarbeid. Ved slakting og partering er det særlig denne delen av kniven som benyttes. Også til sløying og filetering av fisk.
 
Vedlikehold av Samekniven
Samekniven fra knivsmed Strømeng kan brukes i generasjoner. For å ha full glede av kniven i mange år, anbefaler vi deg å følge noen enkle råd:
*Når kniven skal ut av sliren, klemmer du inn sliren øverst på flatsiden. Da hindrer du at sliren blir oppskåret.
*Samekniven produseres som oftest med blad av karbonstål og skaft av bjørk. Vask derfor aldri kniven i oppvaskmaskin.
*Er kniven blitt våt eller fuktig etter bruk, tørk godt av bladet før kniven settes tilbake i sliren. Slik unngår du rust. Bladet oljes før lengre tids lagring. Vi anbefaler at du benytter våpenolje, multifunksjonsolje (CRC 5-56, WD40 eller lignende.) Alle våre knivblad har rett egg, slik at du enkelt kan slipe opp kniven selv. For å slipe kniven kan du benytte sakteroterende slipestein, skjerpestål, bryne, diamantbryne etc.
*Vårt varemerke - reinsdyrhodet, er garanti for knivens kvalitet. Messingklips med "flagg" på slira. Se opp for etterligninger.
VÅPEN SØILEN AS
VÅPEN SØILEN AS

Kanalveien 64
5068 Bergen

E-post: firma@vapen-soilen.no

Telefon: 55 32 44 33/55 31 49 36
Åpningstider:

Mandag: 0915-1700
Onsdag: 0915-1700
Tirsdag: 0915-1700
Torsdag: 0915-1800
Fredag: 0915-1700
Lørdag: 0930-1400
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Din e-post
Bruk av informasjonskapsler!